Podczas obozu zimowego, zespół klubowiczów, pod fachowym kierownictwem Justyny, przygotowały potrawę włoskiej kuchni spagetti alla carbonara, która okazała się przepyszna.
Przepis na spaghetti alla carbonara dla trzydziestu klubowiczów i miłośników TKTJ:
- Lista zakupów:
* 10 paczek makaronu Penne /Spaghetti za bardzo chlapie/,
* 40 jajec,
* 1 litr śmietany /36%/,
* dużo pokrojonego w kosteczkę boczku i startego parmezanu oraz pietruszka zielona dla zdrowotności. - Przepis:
* Gotujemy wodę w ogromniastym garncu i solimy na oko😋,
* Rozbijamy jajca w 3 osoby i do duuużej miski wrzucamy same żółtka /przy okazji burza mózgów co zrobić z białkami nie mając piekarnika/, dodajemy do tego śmietanę, sól, pieprz, boczek i parmezan,
* Makaron gotujemy al dente, mieszamy wielką warzęchą z tym co w misce – aż się ładnie połączy
* Dodajemy odrobinę serca i radości ze wspólnego gotowania i przechodzimy do wydawki i najlepszego – wspólnego posiłku 😋😍